De Ronde van Frankrijk gaat ook in OCMW-rustoord Berkenhof niet onopgemerkt voorbij.Het team van animatoren, ergotherapeuten en kinesisten organiseert naar analogie met de echte Ronde een heuse ‘Ronde van Heist’.

Gedurende 3 weken fietsen maar liefst 55 moedige en sportieve bewoners hun ronde op hometrainers, elektrische zitfietsen en handfietsen.

Net zoals in de echte Tour leggen ze elke dag een etappe af tussen de Heistse deelgemeenten: vertrek van de Boudewijnlaan naar Hallaar op 3 juli, vervolgens naar Itegem, Wiekevorst, Booischot, Pijpelheide, Heist-Goor, Schriek, Achterheide, Heist-industrie, Heide-lo, Zonderschot en aankomst op 20 juli terug in Berkenhof.

Het woonzorgcentrum werd versierd met vlaggen, wimpels, fietsattributen en posters van grote wielervedetten. Ook het rittenschema, de rennerslijst en het te volgen parcours werd duidelijk voorgesteld.

Zoals de echte renners houden ze ook in Berkenhof een rustdag en dan worden alle bewoners getrakteerd op een lekker ijsje.

Tijdens de slothappening van dit wielerevenement op maandagnamiddag  23 juli 2012 wordt aan alle bewoners een receptie aangeboden. Terwijl het vaderlandslied weerklinkt, decoreert de OCMW-voorzitter alle deelnemers van de Ronde van Heist met een medaille. Hier geldt het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’.

Als randanimatie op deze receptie geven sportieve personeelsleden gedurende 5 minuten het beste van zichzelf op de hometrainer en de bewoners kunnen dan pronostikeren wie gaat winnen.

Dit sportieve gebeuren brengt dagelijks extra animatie in woonzorgcentrum Berkenhof. De residenten zijn erg fier op hun prestaties en genieten zichtbaar van de belangstelling en aanmoedigingen.